Over ons

Wij zijn een groep burgers die de Nederlandse tradities hoog in het vaandel hebben staan. Wij komen allemaal uit verschillende delen van het land, om samen op te komen voor het behoud van de traditionele Zwarte Piet in Nederland.

Ons doel is het behouden van de traditionele waarde van Zwarte Piet waarmee wij al vanaf jonge leeftijd mee zijn opgegroeid.

Als je ziet tijdens het uitdelen van pepernoten en handjes geven op de straat hoe blij jong en oud reageren, ook ontvangen wij hartverwarmende reacties als goed dat jullie dit doen! Dat vinden wij geweldig en geeft veel positieve energie, leuk!

Wij organiseren Zwarte Pieten acties met name in de randstad, omdat daar juist deze traditie onder vuur ligt. Wij willen de traditionele Zwarte Piet weer terugbrengen bij o.a. de Intocht in onze hoofdstad Amsterdam. 
Zolang die missie van ons niet is behaald zullen wij in andere delen van de stad Amsterdam ineens opduiken. De steden Utrecht, Rotterdam, en Den Haag als ook een dorp als Heemstede ligt op onze route. 

Wat wij o.a. willen gaan doen, (een aantal Zwarte Pieten heeft hiermee ervaring) is het gebruikmaken van het spreekrecht tijdens een gemeenteraadsvergadering. 
De politiek gaat niet over het uiterlijk van Zwarte Piet, maar het volk!

Wij zijn 100% overtuigd door de straat op te gaan als Zwarte Piet, je laten zien bij jong en oud, in een winkelcentra of op een basisschool deze geweldige traditie altijd zal blijven voortbestaan in ons mooie Nederland.

Ben jij na het lezen van dit verhaal hierdoor geïnspireerd om ook als Zwarte Piet de straat op te komen? Doe dat! Koop een Zwarte Pieten pak, en je kunt na een gesprek met één van onze Zwarte Pieten je bij ons aansluiten.

Samen knokken voor het behoud van de traditionele Zwarte Piet!