Zwarte Pieten 2017

Onze Zwarte Pieten organiseren acties bij o.a. de Intocht, de markt, de gemeenteraad, in winkelcentra, en bij scholen. 

Weet jij een leuke Zwarte Pieten actie of is Zwarte Piet niet meer welkom in jouw woonplaats stuur ons een bericht via het contactformulier. 

Zondag 03-12-2017 zijn wij naar O, O, Den Haag mooie stad achter de duinen geweest😃
Het weer was wisselvallig maar dat mocht de pret in het gezellige centrum van Den Haag niet drukken. We zijn vanaf Den Haag Centraal via het stadhuis door de winkel Passage naar het Binnenhof gelopen om even een foto te maken van het nieuwe kabinet😜

Na een twee uur wandelen, en staan dansen voor De Bijenkorf in het centrum zijn we bij een restaurant onder het genot van een drankje gaan opwarmen. Heel warm weer was het ook weer niet, brrrrrrr. 

De Zwarte Pieten zijn na hun pauze weer gaan wandelen door het centrum om weer kilo's pepernoten, stickers, en buttons uit te delen. Ook in Den Haag wilde veel, heel veel mensen op de foto met de Zwarte Pieten😃

Wij kijken weer terug op een zeer geslaagde dag voor het behoud van Zwarte Piet😃
Tot volgend jaar Den Haag😜


 


Zijn in Rotterdam! Ijskoud maar, gezellig (02-12-2017)       30 november zijn wij s'avonds naar de gemeenteraad Haarlemmermeer, Heemstede, en Velsen geweest. De Zwarte Pieten werden hartelijk ontvangen. 

 


Na ons bezoek aan de gemeenteraad Amsterdam zijn de Zwarte Pieten naar De Dappermarkt geweest, één van de bekendste markten van Amsterdam. De mensen waren iets verbaast, maar zeer blij met onze komst. Zwarte Piet is terug op De Dappermarkt.Donderdag 30 november 2017 bezochten drie Zwarte Pieten de raadzaal van Amsterdam. Na enkele minuten werd de raadsvergadering geschorst, omdat leden van GroenLinks de raadzaal uitliepen. De reden was, er zaten echte Zwarte Pieten op de publieke tribune. Onder andere de Telegraaf en AT5 wilde een interview met ons. Één van onze Pieten is meegelopen de raadzaal uit, maar kreeg te horen na het interview niet meer terug te mogen de raadzaal in, vanwege gezichtsbedekkende kleding. De andere twee Pieten moesten ook de raadzaal verlaten. Dit wordt vervolgd!

 


Link naar de interviews.

https://www.at5.nl/artikelen/175821/Zwarte  

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1375870/zwarte-pieten-mogen-raadszaal-niet

 Woensdag 29 november waren een paar van onze Zwarte Pieten wat eerder op stap gegaan. Zij hebben een bezoek gebracht aan de markt van Heemstede en het was er erg gezellig. 

Hierna hebben we de middag door gebracht in Dordrecht!  Een paar uur door het centrum gelopen en veel kinderen, ouders en volwassenen blij gemaakt met echte Zwarte Pieten. Iedereen was blij met de pepernoten, buttons en stickers. Ook nog even langs het Sinterklaashuis gegaan en mede pieten gedag gezegd. Zelfs het koude weer kon ons niet tegenhouden.

Een vrolijke boel in hartje centrum Rotterdam!

Vandaag (26-11-2017) zijn een aantal van onze Zwarte Pieten het centrum van Rotterdam, en het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland, Zuidplein in geweest.

Vorig jaar probeerde beveiligers van Zuidplein nog Zwarte Pieten eruit te zetten dit jaar kwamen wij meerdere beveiligers tegen en was het geen enkel probleem.
De aanhouder wint!!

Na een leuke maar vooral gezellige middag (13:00 uur tot 18:15 uur) en weer met veel mensen op de foto te zijn geweest zijn wij weer allemaal huiswaarts gegaan.
Onze acties voor het behoud van Zwarte Piet kost geld, u kunt ons steunen door een donatie te doen via onze pagina doneer.

 Zwarte Pieten bezoeken op 23 november Art.1 anti-discriminatie bureau in Utrecht één van de ondertekenaars van het Zwarte Pieten Pact. Wij werden hartelijk ontvangen en onder het genot van een kopje koffie hebben wij een gesprek gehad.Op uitnodiging van een inwoner uit Utrecht zijn wij (23 november) langs geweest bij een dagbesteding voor ouderen in de wijk Zuilen in Utrecht.
Met een muzikant die leuke sinterklaasliedjes speelde op zijn mondharmonica maakte wij samen voor de ouderen een gezellige boel van gemaakt. Wij zijn na de dagbesteding door het winkelcentrum Rokade gelopen. In en rondom het winkelcentrum waren de inwoners uit de wijk Zuilen blij de Zwarte Pieten te zien.
Zes Zwarte Pieten zijn op 23 november zoals altijd en overal vrolijk een school binnenlopen, om de kinderen wat pepernoten, en een leuke sticker te geven. De kinderen waren helemaal door het dolle heen toen ze de Zwarte Pieten zagen.
Helaas kwam er direct een boze medewerker van basisschool De Cirkel uit een kantoorruimte met de mededeling dat wij direct naar buiten moesten, onze Zwarte Pieten hebben hieraan direct gehoor gegeven.Een dag later was de directeur van de school Jochem Grimmelikhuizen in de uitzending van NPO Radio 1 te horen, en hij verwijt ons o.a. van allerlei discriminerende opmerkingen. Opmerkingen als: Ga terug naar je eigen land.
Geen van onze Zwarte Pieten heeft dergelijke opmerkingen gemaakt. Zou dit wel het geval zijn dan wordt deze Zwarte Piet of Pieten uit onze groep geroyeerd!

Tijdens de uitzending van RTL Nieuws (24 november) om 19:30 uur ging het nieuws ook over ons bezoek aan de basisschool. Hierin werd gesproken over 10 demonstranten pro Zwarte Piet, ze demonstreerde, hebben de school overvallen, en premier Rutte werd gevraagd wat hij hiervan vindt. In de uitzending is te horen dat Rutte niet wist wat er zich heeft afgespeeld. 
Ook heeft RTL Nieuws in het donker voor de school, de school staan filmen om op deze manier een ander beeld neer te zetten.

Door de feiten te verdraaien, geen hoor en wederhoor toe te passen, en zo het beeld neer te zetten in de uitzending dan ben je als commerciële omroep heel fout bezig!! Ons bezoek aan De Cirkel had al ruim 24 uur daarvoor plaatsgevonden. Waarom heeft RTL Nieuws ons niet benaderd?
Dit zelfde geld ook voor een amateuristische radio omroep als NPO Radio 1.

Link naar de uitzending van RTL Nieuws. Vanaf minuut 10.15 gaat het over ons bezoek aan De Cirkel.
https://www.rtl.nl/video/ef957785-450d-307c-b9f3-8ee646405d4f/

Na alle media aandacht heeft ons bezoek nog een vervolg gekregen. Ouders hebben zich gemeld bij de Telegraaf en bij ons. Het vervolg is hieronder te lezen. 


 

Wat blijkt na ons bezoek op De Cirkel dat directeur Grimmelikhuizen een dictator is voor kinderen en ouders op school!!

Hij legde een zero tolerance beleid op, en dit zonder overleggen met de ouders. Onder andere geen sinterklaasliedjes meer zingen, afbeeldingen van Zwarte Piet zijn verboden, kinderen mochten niet naar het Sinterklaasjournaal kijken, en juffen mochten niets over Zwarte Piet vertellen. 
Meerdere ouders bevestigen dit verhaal.
Geen enkele dialoog was mogelijk met deze dictator. De dictator
heeft uitlatingen over ons gedaan die niet waar zijn, wij overwegen aangifte te doen. Meerdere ouders hebben zich bij ons gemeld met het verzoek ook bij de scholen waar hun kinderen in Utrecht opzitten langs te gaan als Zwarte Piet. Dinsdagmorgen (12-12-2017) hebben wij aangifte van smaad, laster, en belediging gedaan.

Link naar het nieuwsbericht

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1343733/wilde-pietenactie-op-school-volgde-na-dictatoriaal-belei


Twee van de vele krantenberichten over ons bezoek aan de school.

 Vijf Zwarte Pieten hebben 23-11-2017 de gemeenteraad in Utrecht bezocht. In Utrecht willen tegenstanders van Zwarte Piet een Zwarte Pieten Pact doorvoeren. Dit Pact moet ervoor zorgen dat er geen Zwarte Piet meer mag komen in Utrecht.

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1692995/pietenprotest-in-utrechts-stadhuis. 


Een mooi verslag van ons bezoek aan Utrecht 19-11-2017

De Utrechtse gemeente heeft een pact getekend van de initiatiefgroep Jeffrey Kick out Zwarte Piet, om alle Zwarte Pieten te bannen uit het Utrechtse sinterklaasfeest. Omdat het een kinderfeest is hadden wij besloten niet te vroeg te gaan om de intocht via de gracht niet te verstoren. 2 uur om 1,4 Km te lopen moest toch wel genoeg zijn?

Nee, we kwamen tijd te kort. Bij het Mariaplein begon onze gezellige dag. Kinderen kwamen op ons afrennen en wilden graag wat strooigoed hebben.  Maar wat een verrassing, er waren niet alleen Zwarte Pieten met strooigoed maar ook Zwarte Pieten met buttons en stickers! ‘Wauw, een cadeautje van Zwarte Piet’ kregen we steeds te horen. Er zijn meer dan 500 buttons en stickers uitgedeeld deze dag en we moesten op het laatst nee verkopen omdat we niet meer hadden. De Zwarte Pieten konden maar een bepaalde hoeveelheid meesjouwen en daar zat onder andere meer dan 10 Kilo strooigoed bij. Ook dit was schoon op aan het einde van de middag.  
 

Talloze foto’s zijn er gemaakt!! Jong, oud, mensen van over de hele wereld, het maakte niet uit, iedereen wilde op de foto met een echte Zwarte Piet.  Op een paar Zeurpieten na hebben wij alleen maar positieve reacties gehoord, onder andere deze opmerking van een donkere man ‘Hallo broeder, leuk dat jullie weer in Nederland zijn.  Wat goed dat er nog echte Zwarte Pieten zijn, ga zo door met jullie actie’.Rond 14.15 uur begon onze Hoofdpiet een beetje zenuwachtig te worden. Zouden we nog wel genoeg tijd hebben om bij het Domplein te komen voordat Sinterklaas daar aankomt om daar onze actie voort te zetten? Toen kwam Hoofdpiet met een idee.’ Laten we gaan kijken of we ons bij de optocht kunnen aansluiten’. Zo gezegd zo gedaan. Op weg naar de intocht zijn we spontaan gaan zingen. ‘Sinterklaas wie kent hem niet Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk Zwarte Piet’. Een beetje vals maar wie trek zich daar nou wat van aan! Al onze Zwarte Pieten hebben netjes gewacht met alle ander mensen tot Sinterklaas voorbij kwam en wij werden zelfs vriendelijk begroet door de Veegpieten die meeliepen in de intocht. Eén Zwarte Piet van onze Actiegroep had zijn stoute schoenen aangetrokken en gaf Sinterklaas één van onze buttons toen hij langs kwam.

Nu was het ook een mooie gelegenheid om aan te sluiten bij de optocht, wat makkelijk lukte. Het was zo druk dat 2 Zwarte Pieten gescheiden werden van de anderen. Maar gelukkig hebben Zwarte Pieten ook moderne apparatuur en konden zij snel weer bij de andere Zwarte Pieten aansluiten. Misschien wel even ringtoon aanpassen een sinterklaasliedje misschien? Of het Liedje ‘Piet, Piet, Zwarte Piet. Zomaar een lied voor Zwarte Piet’! Er was volop politie op de been, maar zij mochten niet op de foto met…, je raad het al Zwarte Piet!!!!

Rond 15.30 uur zijn wij stilletjes huiswaarts gegaan. Wel rekening gehouden dat een 5 min. wandeling naar de auto’s wel iets langer zou gaan duren door de drukte.  Even nog wat gedronken in Hoog Catharijne en daarna op weg naar huis. Gelukkig met iets meer dan de 1 Pk van Amerigo anders waren we nu nog niet thuis geweest.

 
Even een paar dagen rust voordat we weer in actie komen.

 
Groetjes van de Zwarte Pieten.


Onze Zwarte Pieten zetten een statement.


Wij lopen mee met de optocht in Utrecht 2017Zwarte Pieten Actiegroep op stap met 4 Zwarte Pieten

    

 

Onze eerste bestemming was het huis van Sylvana Simons. De Hoofdpiet had een goede speech dat zij al een paar jaar ons sinterklaasfeest aan het vergallen is met haar gezeur over ‘Zwarte Piet is Rasisme’. Deze dame die loopt te zeuren ‘dat Zwarte Piet niet kan met het Nederlandse slavernijverleden’ maar wel in een politieke partij stapt met 2 islamieten. Volgens hun ideologie mogen islamieten slaven bezitten en verhandelen, dat hebben en doen zij ook. 

Zwarte Piet is een onderdeel van mijn levensovertuiging en mijn levensovertuiging wordt aangevallen. Maar genoeg is genoeg. Door onder andere acties te voeren proberen wij Zwarte Piet te behouden. Daarom zijn wij op 18 november 2017 met de Zwarte Pieten Actiegroep naar de Intocht in Heemstede gegaan. Hier hebben wij pepernoten, stickers en buttons uitgedeeld aan kinderen en volwassenen. Iedereen was het eens dat Zwarte Piet moest blijven. Handen af van onze Zwarte Piet. 

Zelfs op de terugweg naar de auto werd er op de ramen gebonsd en kregen we duimpje op dat wij Zwarte Piet waren. Een stukje winkelstraat waar je met 15 minuten door kan lopen kostte ons wel een uur. Hi, hi, daar ging onze planning voor de dag. Ook de stickers en buttons waren op. Gelukkig haddden we nog meer stickers en buttons bij een van de Zwarte Pieten in het logeerhuis. Even ophalen en een pitstop, toen door naar Amsterdam. Het zou droog blijven, maar jammer genoeg weten de weermannen het niet altijd goed te voorspellen. Dus niet de markt over, maar een overdekt winkelcentrum opzoeken.

Op naar het winkelcentrum Gelderlandplein te Amsterdam. Binnen een half uur stonden we weer buiten. Wij zijn er uitgegooid met de mededeling dat zij hun eigen sinterklaasfeest zouden hebben met hun eigen pieten. Ook was het niet toegestaan om kinderen iets te geven in het winkelcentrum, dat viel onder het flyeren bij hen. Wie haalt het in z’n hoofd om voor het zicht van kinderen Zwarte Piet af te voeren. Wij moesten de kinderen vertellen dat wij niks meer mochten geven van die meneer.  Dit is één van de winkelcentra die wordt beheerd door een en de zelfde groep/ persoon. Wij hebben al vernomen dat er in meerdere winkelcentra geen Zwarte Pieten meer welkom zijn of dat er helemaal géén Sinterklaas en Zwarte Pieten meer komen. 

Nu, deze op straat gegooide Zwarte Pieten gingen dan maar huiswaarts, maar wij gaan er morgen weer voor, voor het behoud van Zwarte Piet! Morgen gaan we naar een stad om daar Zwarte Piet te vertegenwoordigen. U herkent ons aan het Zwarte Pietenpak, een rugzak met sticker en leus en een button met de leus ‘ALLLEEN MAAR ZWARTE PIET’. 

We roepen iedereen op een foto met Zwarte Piet te plaatsen op onze facebooksite, Zwarte Pieten Actiegroep, als U het met ons eens bent!!

Omdat wij acties willen blijven doen kunnen wij Uw financiële steun ook goed gebruiken, al is het maar één Euro. U kunt een donatie doen via onze pagina doneer.

Met vriendelijke groet van de Zwarte Pieten van de Zwarte Pieten Actiegroep.

 

 

Dansen tijdens de Intocht.


Zwarte Pieten winkelcentrum Gelderlandplein uitgezet.


Bij Silvana Simons langs.

 

14 november hebben wij de aftrap gegeven voor het Sinterklaasfeest.

Spandoeken opgehangen bij winkelcentrum Streekhof in Bovenkarspel.
De winkeliersvereniging heeft na dreigementen van tegenstanders van Zwarte Piet de vlaggen met afbeeldingen van Zwarte Piet verwijderd.

Spandoeken opgehangen bij het gemeentehuis van Amsterdam.
De gemeente past Zwarte Piet aan terwijl een gemeente hier helemaal niet overgaat!!
Hetzelfde is gedaan bij het gemeentehuis van Heemstede.
De gemeente had vorig jaar ondanks de kritiek van inwoners en ons kleur Pieten ingezet tijdens de Intocht. Dit jaar heeft men zich bedacht, geen kleur Pieten meer maar wel weer Zwarte Pieten. Wij hopen en gaan ons best doen dat de roetveeg Pieten volgend jaar niet meer te zien zijn.

Link naar WNL 
https://wnl.tv/2017/11/14/pro-zwarte-piet-actie-spandoeken-gemeentehuizen/

Uitzending WNL staat op onze homepagina.


Reactie van de gemeente Heemstede op Twitter na de spandoeken actie.